Facebook Pixel
Yiyecek & İçecek Kategorisinde Finaldeyiz!

Tüm Detayları ile Badem Yağı

13.635 okunma
Tüm Detayları ile Badem Yağı

Badem Yağı Nedir?


Badem yağı, badem ağacının meyvelerinin soğuk sıkım yönetimi uygulanarak elde edilen bir yağ türüdür. Ekstraksiyonu esnasında içeriğindeki yağ asitlerini ortaya çıkarabilmek adına soğuk pres yöntemi kullanılır. Yüksek ısıl müdahale görmeden elde edilmiş olan badem yağları yüksek nitelikli haldedir ve yapısı bozulmadığı için biyoaktif bileşikleri de zarar görmemiş olacaktır. Cilt ve saç bakımı için tercih edilir. Besleyici ve nemlendiricidir.

Dünyanın En İyi Balı

Badem Yağı Ne İşe Yarar?


Orta Çağ zamanından günümüze dek birçok alanda kullanılan badem yağının karşımıza tatlı badem yağı ve acı badem yağı olarak iki farklı çeşidi çıkmaktadır. Yenilebilir bademlerden elde edilen yağ tatlı badem, acı bileşiklerinden elde edilen yağ ise acı badem yağı olarak adlandırılır. İki yağ türü de sağlık, kozmetik ve gıda sektöründe kullanılmaktadır. Badem yağı vitaminlerce zengin bir yağ türüdür. A, E ve B vitaminlerini içerir.  Çin günlüklerinde alternatif tıpta özellikle cilt ve saç için kullanıldığı bilinmektedir.

Badem Yağının İçeriği Nedir?

Badem Yağının İçeriği Nedir?


Çeşitli yenilebilir bademlerden elde edilen tatlı badem yağı, yağ asitlerince ve özellikle E vitamini açısından oldukça zengindir. İçeriğinde  %42-44 oranlarında sabit yağ bulunur.

Genel yağ asit içeriği:

  • Palmitik asit: % 3-9
  • Palmitoleik asit:  En fazla % 2
  • Stearik asit: % 1-3  
  • Oleik asit : % 60-86
  • Linoleik asit: % 20-30
  • Linolenik asit: En fazla  % 2 şeklindedir.

Tatlı Badem Yağının Rengi Ne Renktir ve Kokusu Nasıldır?


Açık sarı renge sahip olan tatlı badem yağının kendine has karakteristik bir kokusu, yumuşak bir dokusu bulunmaktadır.

Badem Yağı Nasıl ve Ne İçin Üretilir?


Badem yağı diğer yağlar gibi soğuk pres yöntemi kullanılarak üretilmektedir. Soğuk pres yöntemi yağlarda, ısı uygulaması yapılmadan sadece fiziksel işlemler uygulanarak yağın doğasına müdahale etmediği için yaygın olarak tercih edilen bir yöntemdir. Yağ eldesinde yüksek sıcaklığa maruz kalmadığı için yağ asitlerinin yapısı bozulmaz. Böylece trans yağ asitleri oluşmaz. Soğuk pres yöntemi kullanılarak üretilen badem yağlarında, yüksek oranlarda antioksidanlar, fenolik bileşenler, fosfatidler bulunur.

Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?


İçeriğindeki yararlı yağ asitlerinden kaynaklı üretilen bu badem yağı, kozmetik, sağlık ve gıda sektörü gibi farklı sektörlerde farklı birçok alanda kullanılır. Cildinize doğal olarak evde hazırladığınız maskeler içerisinde, nemlendirme amaçlı bir pamuk yardımı ile sürerek veya  saçlarınıza uygulayarak, yemeklerinizde farklı ürünlerle karıştırarak  kullanabilirsiniz.

Badem Yağı Nasıl Tüketilir ve Mutfakta Kullanılabilir Mi?


Yağ gıda sektöründe, karıştırıldığı tarifin içerisinde kendine özgü karakteristik tat ve aroma bırakmasından kaynaklı tercih edilir.  Badem yağını yiyecek bir ürün olarak değerlendirdiğimizde mutfakta bireysel olarak ekleme yaptığımız yiyeceklerimizde kullanım miktarına dikkat etmek gerekir.  Doğru ölçüde badem yağı almak önemlidir. Dilerseniz yemek ve tatlılar da veya salatalarınızda birkaç damla ilave ederek tüketebilirsiniz. Bir bardak suyun içerisinde birkaç damla yağ ekleyerek seyreltip içmeyi de tercih edebilirsiniz.

Badem Yağı Kozmetikte Kullanılır Mı?


Badem yağı kozmetik sektöründe en çok tercih edilen yağlardan biridir.  Genelde saç bakım maskeleri, şampuan, cilt maskeleri ve kremlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan A, E ve B vitaminleri kaynaklı cilt ve saç sağlığı açısından kozmetik sektöründe ayrı bir yere sahiptir. Cilt üzerinde nemlendirici etkileri olduğu bilinmektedir.

Badem Yağı Esans Olarak Kullanılır Mı?


Kozmetik sektöründe kremler ve saç bakımında tercih edilen tatlı badem yağı, aynı zamanda parfümeri alanında da alt nota olarak birçok güzel koku formülasyonunda sentetik bağlayıcılar yerine tercih edilmektedir.

Badem Yağı Nerede Satılır ve Fiyatları Nasıldır?


İçerisinde düşük yüzdelerde eklenerek elde edilen Tatlı Badem Yağının 15TL-30TL arasında piyasada fiyatları değişiklik göstermektedir. Badem meyvesinin tatlı, yenilebilir kısmından soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş ve biyoaktif bileşenlerce zengin %100 saf Eğriçayır Tatlı Badem Yağına aşağıdaki ürün linki üzerinden ulaşabilir ve satın alabilirsiniz. Eğriçayır Toros Yağları serisi %100 saf hammaddelerle, %100 saf yağlar ile hazırlanır. Sülfat, SLES, SLS, paraben, sentetik koku, sentetik boya ve koruyucu içermez. Tatlı badem yağı vegan kullanım için uygundur.

Not: Vermiş olduğumuz fiyatlarımız makalenin yazıldığı zamanki fiyatlardır, piyasa koşullarına göre değişiklik gösterir.

Öne Çıkan Kategoriler

En Son İncelediğiniz Ürünler

Organik Polifloralı(Çok Çiçekli) Bal TA16+

Organik Polifloralı(Çok Çiçekli) Bal TA16+

4 x 850gToplam aktivite derecesi 16 - TA16

%18 İndirim

2.560 ₺

2.099,20 ₺

Karakovan Petek Bal, Organik Sertifikalı TA16+

Karakovan Petek Bal, Organik Sertifikalı TA16+

4 x 1.1kgToplam aktivite derecesi 16 - TA16

%20 İndirim

3.144 ₺

2.515,20 ₺

Karakovan Petek Bal, Organik Sertifikalı TA16+

Karakovan Petek Bal, Organik Sertifikalı TA16+

3 x 1.1kgToplam aktivite derecesi 16 - TA16

%18 İndirim

2.358 ₺

1.933,56 ₺

Karakovan Petek Bal, Organik Sertifikalı TA16+

Karakovan Petek Bal, Organik Sertifikalı TA16+

2 x 1.1kgToplam aktivite derecesi 16 - TA16

%15 İndirim

1.572 ₺

1.336,20 ₺

1.500TL ve üzeri alışverişlerinizde Organik Çiçek Balı hediyemiz!